Adăugarea unui antet in Word

Cea mai bună metodă de a adăuga anteturi în Word este aplicarea de stiluri. Aveți posibilitatea să utilizați stilurile predefinite sau să le particularizați.

Aplicarea unui stil de antet

  1. Tastați textul antetului, apoi selectați-l.
  2. Pe fila Pornire, în grupul Stilurifaceți clic pe stilul de antet dorit. Dacă nu vedeți stilul dorit, faceți clic pe butonul Mai multeSăgeata Mai mult care afișează imaginile reduse suplimentare pentru a extinde galeria Stiluri rapide.
 Notă   Aveți posibilitatea să vedeți aspectul textului căruia i s-a aplicat un anumit stil dacă amplasați indicatorul deasupra stilului pe care doriți să îl examinați.
 Notă   Dacă stilul pe care îl doriți nu apare în galeria Stiluri rapide, apăsați CTRL+SHIFT+S pentru a deschide panoul de activitate Se aplică pt. stiluri. Sub Nume stil, tastați numele stilului pe care îl doriți. Lista afișează numai acele stiluri pe care le-ați utilizat deja în document, dar aveți posibilitatea să tastați numele oricărui stil definit pentru document.

Particularizarea unui stil de antet

Aveți posibilitatea să modificați formatarea și fontul unui stil de antet.
  1. Selectați textul antetului pe care doriți să-l particularizați.
  2. Pe fila Pornire, în grupul Stiluri, faceți clic pe stilul de antet pe care doriți să-l particularizați.
  3. Efectuați modificările dorite.
De exemplu, aveți posibilitatea să modificați fontul, dimensiunea sau culoarea.
  1. Pe fila Pornire, în grupul Stiluri, faceți clic cu butonul din dreapta pe stilul de antet pe care doriți să-l particularizați, apoi faceți clic pe Se actualizează antetul pentru a se potrivi cu selecția
Opțiuni antet
De fiecare dată când aplicați un stil de antet în document, stilul de antet va include particularizările dvs.