In ziua de azi toata lumea se pricepe la calculatoare. Dar oare e chiar asa simplu, oare e suficient sa citesti cateva tutoriale windows pentru a deveni un adevarat expert in tehnologia informatiei?
Parerea mea este ca nu, in primul rand cred ca e foarte important sa iti placa ceea ce faci, pentru ca mai apoi sa inveti cu usurinta diverse trucuri mai mult sau mai putin usor de aplicat sau implementat. Un pasionat adevarat va urmari cu atentie diverse programe pentru calculator, va naviga in toate meniurile si va verifica toate optiunile pentru a le putea folosi la adevarata lor valoare. Nu de putine ori va gasi chiar si bug-uri care in cazul aplicatiilor folosite frecvent le va trimite dezvoltatorului in scopul rezolvarii lor la versiunile ulterioare.
Nu e suficient sa instalezi un sistem de operare ci la fel de important e sa intelegi optiunile pe care acesta le poate oferi, sa integi avantajele sau dezavantajele pentru a face alegerea potrivita pentru tine. Nu de putine ori s-a constatat ca o distributie de linux (care in ultimul timp a devenit din ce in ce mai prietenos cu utilizatorii simpli) ar putea inlocui cu succes windows-ul, consumand mai putine resurse si oferind chiar o mai buna protectie impotriva virusilor.
Toata lumea isi doreste un prieten care chiar „se pricepe la calculatoare” deoarece el stie sa foloseasca programe de modificat poze pentru a face diverse glume prietenilor, te ajuta mereu cand ai diverse probleme cu calculatorul sau cand vrei sa alegi un calculator/laptop nou, iti recomanda diverse programe interesante care sa te ajute sa terimini mai usor anumite task-uri pentru scoala sau serviciu.
Deci daca chiar crezi ca ai descoperit totul despre calculatorul tau poate ar fi bine sa te mai gandesti si deasemenea sa te gandesti de doua ori inainte sa lasi calculatoru „la reparat”.