Telefoane mobile

Telefonul mobil sau celular e un aparat care functioneaza fara fir pentru convorbiri folosind retelele GSM. Ulterior au aparut si sms-urile si terminalele au inceput sa fie din ce in ce mai folosite. Desi acestea aratau ca niste caramizi la inceput, acestea au avut parte de o dezvoltare foarte rapida si au devenit din ce in ce mai mici, subtiri, performante. Indiferent de varsta fiecare dintre noi are in buzunar un telefon mai mult sau mai putin performant (fie ca are sau nu nevoie de acesta). 
Odata cu dezvoltarea alerta a tehnicii, producatorii se intrec intre ei in a produce terminale cat mai performate si atragatoare, de la telefoanele cu taste si antena acum ne mandrim cu noile telefoane cu ecran tactil . Astfel asistam in fiecare an la noi descoperiri care ne fac sa ne dorim tot timpu modele mai noi. 
In ultimii ani nu doar partea tehnica a unui telefon ne face sa il dorim mai mult, ci si prezenta unor sisteme de operare din ce in ce mai interesante si complexe si o multitudine de aplicatii care fac din telefon un obiect indispensabil pentru oricine. De mult acesta nu mai este folosit doar pentru convorbiri, ci si pentru a citi email-uri, navigare web, urmarirea retelelor sociale preferate, internet TV si nu numai. 
Insa este destul de comun ca telefoanele sa fie diferentiate in functie de producator, telefoane Samsung, telefoane Nokia, telefoane blackberry ,telefoane HTC etc. datorita competitiei inevitabile dintre producatori care doresc sa ocupe o cota tot mai mare din piata telefoanelor mobile (care nu este deloc mica). 
 Desi in ultimul timp producatorii nu au incetat sa ne uimeasca cu ultimele aparitii suntem totusi foarte curiosi ce ne rezerva viitorul, ce inovatii vor mai aparea in acest domeniu, ce ne va lasa cu gura cascata la urmatoarea prezentare.