Convertire filme PSP cu subtitrare

Avem nevoie de:

- film cu subtitrare;
- Microsoft Framework 3.0 sau mai nou;
- Xvid4PSP;
- Media Subtitler

Pentru a putea fi vizionat pe PSP, mai intai filmul trebuie convertit. Pentru convertire folosim XviD4PSP. Deschidem programul, mergem la File - Open file si alegem filmul pe care vrem sa-l convertim. Asteptam pana se incarca.
In stanga avem "Format:". Alegem MP4 PSP AVC.
La "Video encoding:" iata ce fac cele 3 optiuni x264 HQ:
HQ Turbo - convertire rapida, calitate foarte buna, dar marimea fisierului rezultat va fi mare;
HQ Ultra - combinatie optima intre viteza de convertire, calitate si marimea fisierului rezultat;
HQ Extreme - convertire foarte lenta, fisierul rezultat insa va avea o marime mica.

Observam ca exista optiunea de subtitle. Daca in folderul cu film exista subtitrare, aceasta va fi automat incarcata. Dezavantajul e ca nu se poate seta fontul (marime, culoare, diacritice). Pentru a face acest lucru e nevoie sa prelucram subtitrarea cu Media Subtitler.
Deschidem programul, mergem la File - Open text or subtitle si alegem subtitrarea filmului nostru. Programul va face o corectare automata, apasam OK.
Mergem din nou la File - Save as si alegem SubStation Alpha [SSA], apasam pe Configure format. Eu am schimbat la margins am pus Top=15, la color white, la font Tahoma, regular, 28 (daca vi se pare prea mare alegeti marimea dorita), script (setul de caractere, diacriticele in cazul nostru)=Central European si OK, dupa care OK, OK si Save.
Acum mergem in XviD4PSP si la subtitle dam remove, dupa care adaugam subtitrarea pe care tocmai am facut-o *.ssa. Putem da play la film din XviD4PSP pentru a vedea daca ne convine culoare, marime, pozitionarea pe ecran. Dupa ce totul este in regula apasam Encode.
Dupa ce termina de convertit va rezulta un fisier *.mp4 (filmul propriu-zis) si un fisier *.jpg (thumbnailul - poza care va fi afisata in PSP). Pentru a ne face singuri thumbnailul, luam o poza care ne place, ne asiguram ca-i setam marimea 160x120 (folosind ce program de editare foto va place) si ii dam aceeasi denumire ca si filmul, singura diferenta fiind extensia.
Cele doua fisiere *.mp4 si *.jpg le copiem in folderul VIDEO din radacina stickului PSP-ului. Mergem din meniul PSP-ului la VIDEO si play.