Jocuri


Toata lumea prefera sa joace jocuri, fie acasa, fie la munca, cu totii rezervam ceva timp pentru a ne juca. Insa de cele mai multe ori ele sunt foarte raspandite printre copii, fetele cauta de obicei jocuri de gatit sau cu papusi, iar baietii cauta jocuri cu masini sau cu lupte. Totusi ar fi bine sa nu ii uitam pe copii ore in sir in fata calculatorului, doar pentru ca asa sunt mai tacuti sau mai linistiti.

Insa sa nu uitam ca nici cei mari nu se dau inlaturi de la jocuri, pentru ei acum sunt la moda colsolele de jocuri mai “serioase” (Xbox, PS, Wii ) cu destul de multe titluri sa ii tina ocupati multe nopti la rand. Nu de putine ori se pierd nopti jucand de exemplu ultimul titlu FIFA 20xx sau need for speed.

Desi jocurile sunt destul de criticate, acestea se pare ca aduc si unele beneficii, astfel cei care prefera jocurile mai violente de tip shooter pot dezvolta o toleranta mai ridicata la durere, iar jocurile de tip strategie ajuta la dezvoltarea mai buna a anumitor zone ale creierului.
Cu timpul au aparut si unele jocuri exclusiv online care nu necesita neaparat o perioada mare de joc ci mai degraba verificarea periodica a unor parametri. Acestea te ajuta sa te mai destinzi, putand fi jucate in cate o mica pauza (de cafea de exemplu). Desigur exista si jocuri cu care ne pot tine in fata calculatorului destul de mult timp, de exemplu multitudinea de jocuri de pe facebook (Farmville, cityville chefville etc. ).

Insa sa nu uitam si de jocurile “clasice”, jocuri Mario, tetris, tanks, jucate pe consolele SEGA cu casete,  conectate la televizorul cu tub, la vremea lor acestea au avut de asemenea mare cautare.

Una peste alta, cu bune si cu rele, se pare ca jocurile fac parte din viata noastra si sunt o modalitate buna de a mai uita de griji si de a ne mai destinde.