HTML vs HTML 5 - Grafica vectoriala

Grafica vectoriala

HTML
Poate fi posibila doar folosint tehnologii ca VML, Silverlight sau Flash.

VS


HTML 5
Este parte integranta ex. SVG and canvas.


HTML vs HTML 5 - Audio Video

2.  Audio Video

HTML
Nu exista implementare in HTML

VS

HTML 5
Se folosesc tag-urile
<audio>  si <video>

HTML vs HTML 5 - DOCTYPE

Mini Serie cu diferente intre HTML si HTML 5

1. Doctype
Un DOCTYPE descrie un DTD ( document type definition). Este un document care este citit automat (machine-readable) si care ofera browserului informatia de care are nevoie pentru a afisa pagina corect.
HTML

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">


VS

HTML 5

<!DOCTYPE html> 


Update la Android 4.0 pentru Nexus S

Daca detii un Samsung Nexus S si nu mai ai rabdare pana la releasul Google, iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi  pentru update-ul la Ice Cream Sandwinch 4.0:

1. Downloadeaza OTA Package
2. Redenumeste arhiva in update.zip
3. Copiaza update.zip in radacina telefonului
4. Tine apasat butonul lateral “Volum Up” in timp ce apesi butonul de pornire
5. Va aparea un screen de actualizare
6. Foloseste butoanele de volum pentru navigare
7. Alege optiunea “Recovery” si apasa butonul “Power”
8. Cand apare icoana cu un triunghi si un semn de exclamare apasa “Power” si “Volume Up” in acelasi timp, alege din meniu “Apply sdcard: update.zip”
9. Imediat dupa ce apare “Install from sdcard complete” alege “Reboot system now” si asteapta ca telefonul sa reporneasca (poate dura pana la 5 minute)

Update-ul nu este pentru modelele CDMA, ci pentru posesorii de Nexus S GSM .

Sursa


Word: repeta un rand din tabel ca antet

1. Selectati randul care doriti sa fie afisat ca antet
2. Din meniul "Table", alegeti "Table Properties"
3. Click pe tab-ul "Row"
4. Bifati "Repeat as header row at the top of each page"
5. Click pe "OK"

Enjoy !


Google PR UPDATE 2012

Date posibile pentru urmatoarele update-uri de Page Rank: 
 
1. 30 Jan, 2012 – 2 Feb, 2012
2. 30 Jun – 2 July, 2012
3. 30 Sep – 2 Oct, 2012
4. 31 Dec – 3 Jan 2013
 
Sursa 


Cadouri, cadouri...

A inceput luna cadourilor sau mai degraba luna nebuniei cadourilor. Fie pentru sefi, prieteni sau rude cu totii avem de luat cadouri mai mici sau mai mari cu ocazia sarbatorilor. Deasemenea suntem foarte incantati atunci cand primim ceva cat de mic si mai ales cand acel cadou se si potriveste.

Toata lumea umbla innebunita printre raioanele marilor magazine in cautarea cadoului perfect, insa nici magazinele virtuale nu se plang de vanzari prea slabe in aceasta perioada fiind foarte comod sa cauti, sa alegi si sa comanzi un cadou din fata calculatorului.

Majoritatea site-urilor au acum foarte multe reclame fie cu ceasuri barbatesti sau de dama fie cu alte accesorii ce s-ar putea oferi usor sub forma de cadou. Insa pentru articole de imbracaminte sau incaltaminte ar fi de preferat alegerea lor din magazinele traditionale pentru a putea alege corect marimea si pentru a vedea mai bine „cum se aseaza”. E mai greu sa returnezi de exemplu o pereche de ghete barbati comandata de pe un magazin online dupa ce constati ca acestea nu au numarul corect sau modelul nu este chiar bine ales dupa conformatia piciorului .
Deci desi timpul e scurt mare grija de unde si ce alegeti ca si cadou pentru persoanele dragi.

Ce mai punem pe jos...

Pana nu demult luxul era asociat cu calitatea covorului din sufragerie. Insa ulterior acestea au disparut lasand loc parchetului laminat pentru a da impresia de spatiu si curatenie, astfel nimeni nu mai alege covoare mari pentru amenajarea camerelor ci mai degraba cateva „petice” puse pe alocuri.

Dezavantajul major al covoarelor se vede atunci cand faceti curatenie, cu cat mai mare cu atat mai greu de manevrat si curatat. Tot datorita marimii acestea inmagazineaza o cantitate foarte mare de praf fiind foarte greu de curatat chiar si cu aspiratoare scumpe iar pentru pastrarea culorilor este indicat si sa folosim diferite solutii mai mult sau mai putin toxice. O solutie ar putea fi folosirea aspiratoarelor cu apa insa pretul lor este ridicat. 

Covoarele pot fi inlocuite cu usurinta cu un parchet de calitate buna, facand astfel incaperile mai „calde”. Parchetul poate fi usor curatat cu un ajutorul unui mop umed iar cel laminat nici nu se mai deformeaza in cazul unui acicent cu diferite lichide.

O alta solutie ar putea fi gresia insa ar fi de preferat sa existe si incalzire in pardoseala, facand astfel foarte placuta atmosfera din casa, insa costul unei astfel de solutii pentru incalzire este destul de ridicat insa si atmosfera creeata este pe masura.


Coduri culori HTML

Coduri culori hex HTML