Ce mai punem pe jos...

Pana nu demult luxul era asociat cu calitatea covorului din sufragerie. Insa ulterior acestea au disparut lasand loc parchetului laminat pentru a da impresia de spatiu si curatenie, astfel nimeni nu mai alege covoare mari pentru amenajarea camerelor ci mai degraba cateva „petice” puse pe alocuri.

Dezavantajul major al covoarelor se vede atunci cand faceti curatenie, cu cat mai mare cu atat mai greu de manevrat si curatat. Tot datorita marimii acestea inmagazineaza o cantitate foarte mare de praf fiind foarte greu de curatat chiar si cu aspiratoare scumpe iar pentru pastrarea culorilor este indicat si sa folosim diferite solutii mai mult sau mai putin toxice. O solutie ar putea fi folosirea aspiratoarelor cu apa insa pretul lor este ridicat. 

Covoarele pot fi inlocuite cu usurinta cu un parchet de calitate buna, facand astfel incaperile mai „calde”. Parchetul poate fi usor curatat cu un ajutorul unui mop umed iar cel laminat nici nu se mai deformeaza in cazul unui acicent cu diferite lichide.

O alta solutie ar putea fi gresia insa ar fi de preferat sa existe si incalzire in pardoseala, facand astfel foarte placuta atmosfera din casa, insa costul unei astfel de solutii pentru incalzire este destul de ridicat insa si atmosfera creeata este pe masura.