Repararea sau actualizarea unui driver

Dacă un dispozitiv hardware nu funcţionează corect sau dacă un program sau un joc pe care îl instalaţi afirmă că necesită drivere mai noi decât cele pe care le aveţi instalate în prezent, trebuie să căutaţi drivere actualizate la Windows Update. De asemenea, este recomandat să setaţi Windows Update pentru a căuta automat actualizări recomandate de drivere.
A treia opţiune este actualizarea manuală a driverelor pentru un dispozitiv. 

Aveţi posibilitatea să verificaţi Windows Update în orice moment pentru a vedea dacă a găsit drivere noi pentru hardware. Apoi, dacă doriţi aceasta, aveţi posibilitatea să le instalaţi. Iată cum:
  1. Deschideți Actualizare Windows făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, pe Toate programele, apoi pe Actualizare Windows. Permisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.
  2. În panoul din partea stângă, faceţi clic pe Căutare actualizări.
  3. Pentru a vedea dacă sunt disponibile drivere actualizate, faceţi clic pe Vizualizare actualizări disponibile. Windows Update va lista toate driverele actualizate care sunt disponibile pentru dispozitivele instalate în computer.
  4. Dacă sunt disponibile actualizări, faceţi clic pe driverul pe care doriţi să îl instalaţi, apoi faceţi clic pe Install. Permisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.

Chiar dacă aveţi Actualizare Windows setată pentru instalarea automată a actualizărilor importante pentru computer, este posibil să nu fie încă setată să instaleze toate driverele actualizate pe care le găseşte pentru hardware, din moment ce nu toate dintre acestea sunt clasificate ca fiind importante. Pentru obţinerea tuturor actualizărilor de drivere, este necesar să activaţi actualizările recomandate. Iată cum trebuie să setaţi Windows pentru a efectua aceasta:
  1. Deschideţi Actualizare Windows făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, făcând clic pe Toate programele, apoi pe Actualizare Windows.
  2. Faceţi clic pe Modificare setări în panoul din stânga.
  3. Faceţi clic pe Se instalează actualizările automat (recomandat).
  4. Sub Actualizări recomandate, bifaţi caseta de selectare pentru a Se includ actualizările recomandate când se descarcă, se instalează sau se anunţă actualizări, apoi faceţi clic pe OK. Permisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.
    Imagine a opţiunilor pentru modalităţile în care Windows instalează actualizări Pentru a vă asigura că obţineţi cele mai recente drivere pentru hardware, configuraţi Windows să descarce automat actualizările recomandate

Este ideal să lăsaţi Windows să instaleze automat drivere pentru hardware. Trebuie evitată actualizarea manuală a unui driver, cu excepţia cazului în care Windows nu poate găsi un driver pentru unul dintre dispozitive, dar aţi reuşit să obţineţi câteva printr-o altă modalitate sau dacă personalul de asistenţă tehnică vă solicită să instalaţi drivere de pe un disc sau de pe site-ul Web al producătorului dispozitivului. Dacă vă hotărâţi să actualizaţi manual un driver, iată cum procedaţi:
Trebuie să faceți Log on ca administrator pentru a efectua acești pași.
  1. Deschideți Manager dispozitive făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, pe Panou de control, pe Sistem și întreținere, apoi pe Manager dispozitive. Permisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.
  2. În Manager dispozitive, găsiţi dispozitivul pe care doriţi să îl actualizaţi, apoi faceţi dublu clic pe numele dispozitivului.
  3. Faceţi clic pe fila Driver, pe Actualizare driver, apoi urmaţi instrucţiunile.