Parcarea laterala optima la Logan

Parcarea laterala optima la Logan

Repere la parcarea pe partea dreapta:
opresti langa masina (oglinda langa oglinda daca masinile sunt de aceeasi lungime; daca-s de lungimi diferite trebuie sa o pui in asa fel incat sa fie egale la spate, nu la fata)
distanta laterala fata de celelalte masini parcate in jur de 60-70 cm ar trebui sa fie optima
Stalpul de la usa din spate a masini (dreapta spate). Cand prin coltzul geamului de'acolo vedem stopul/coltzul celeilalte masini luam tot volanul dreapta, apoi o tineam asa pana masina face un unghi de 45 de grade cu drumul.
in momentul in care ai facut unghiul opresti si indrepti volanul sau lasi masina sa curga f f f incet, cat sa nu ai probleme cu indreptatul volanului, dar fiind pe servo poti sa il rotesti si pe loc odata
dupa ce a facut unghiul de 45 de grade si ai indreptat volanul, mergi asa pana cand oglinda din dreapta ajunge in dreptul stopului masinii in spatele careia parchezi (adica duci o linie imaginara prin dreptul celor 2 oglinzi laterale astfel incit stopul spate stanga al masinii in spatele careia parchezi sa fi coliniar) si atunci iei tot volanul stanga chiar in momentul ala.

rezumat:
1. distanta dintre masini
2. stopul masinii in spatele careia parchezi prin coltzul geamului dreapta spate
3. tot volanul dreapta (fara sa mai ruleze de cand ai vazut stopul)
4. unghi de 45 de grade
5. indreptat volan
6. mers drept la unghi de 45 pana cand oglinda ajunge in dreptul stopului (mare atentie aici sa nu depasesti)
7. tot volanul stanga

La directie asistata pe Logan 1,5 ture inseamna maxim(mai poti roti o mica fractiune de tura,dar nu se recomanda sa faci manevre cu ea chiar la maxim,deoarece se uzeaza pompa de servodirectie);
La Logan principala problema e ca nu prea vezi mai nimic in spate;de aceea trebuie sa te orientezi cat mai mult folosind oglinzile. La logan, daca marginea de jos a lunetei depaseste marginea de jos a parbrizului din spate, e de rau.