Aerul conditionat

Aerul conditionat

La logan nu se aburesc geamurile atata timp cat nu e dat pe reciclare si cit timp nu sunt 4-5 persoane in masina. Eu dau ventilatia pe treapta 3 si dezaburire luneta, daca e nevoie. Cand merge aerul conditionat nu mai apare aburirea. Sa nu dati drumul la prea multa caldura in momentul in care temperatura exterioara este mai coborata, deoarece aburesc geamurile.
Iarna merg la inceput numai pe ventilatie parbriz,dupa ce se face o temp normala in masina si se dezabureste parbrizul pun pe pozitia 2 parca, fante si picioare. Primavara cand e mai racoare pun initial pe parbriz dupa care pe fante. Vara numai piciare si fante . Toamna -> vezi la primavara. (obligatoriu sa aveti pornit ventilatorul)
Mai incearca sa stergi din cand in cand geamurile pe interior cu solutie/spray anti-aburire!
Daca sunt aburite cele laterale vezi ca la portiera sunt niste fante jos de aerisire si de scurere si daca sunt infundate s-a adunata apa
Vedeti ca se mai stringe apa si din condens in zona rotii de rezerva.

Daca mergi un pic mai turat decat normal, o sa ai aer de te congelezi. Incearca sa dai ventilatia numai pe reciclarea aerului din interior cand pornesti aerul si dupa un timp comuti pe reciclare din aerul exterior, sau circulatia aerului.
Aerul trece prin racitor fie ca e dat drumul fie ca nu e dat drumul la AC. Daca a mers AC si pe urma il opresti (sau daca sa zicem a mers dimineata AC si la pranz pleci iar dar fara AC) in sistemul de racire ramane apa. Care se evapora. Iar tu cind dai drumul la aeroterma toti vapori aia intra in masina. E acceasi senzatia ca dupa o ploaie de vara cind este atmosfera incarcata de umezeala. Singura solutie e sa nu mai folosesti AC pentru a nu mai avea aburul pe geamuri si vara. Mergi cu geamul un pic deschis ca sa se aeriseasca.

Daca circul numa pe ,,aer fresh" e chiar recomandat sa mergi asa. Cealalta optiune au facut-o ca sa o folosesti cand mergi prin zone poluate. Atunci cand mergi in spatele unui camion sau autobuz ce face bezna din cauza fumului dai pe recirculare pana scapi de fum .Atunci numai baga de afara mirosul de gaze de la cel din fata